Försäkringsinventering

Dessvärre förekommer det att åtskilliga miljoner kronor i försäkringspengar årligen fryser inne i samband med dödsfall. Detta helt enkelt för att de efterlevande inte känner till att den avlidne tecknat försäkringar som de omfattas av. Försäkringspengar betalas tyvärr sällan ut med automatik, utan det krävs att någon gör en anmälan till respektive försäkringsbolag. Vet man inte själv om vilka försäkringar man omfattas av vet sannolikt inte ens anhöriga det heller.

Istället för att era pengar fryser inne

Finns det försäkringar som du inte känner till – försäkringar där du och andra efterlevande har rätt till ett ekonomiskt efterlevandeskydd? Att spåra den sortens försäkringar, bland det stora antalet försäkringsbolag och försäkringsrådgivare som finns i Sverige, är ingen lätt uppgift.

Som auktoriserad begravningsbyrå kan vi erbjuda en tjänst som letar rätt på alla försäkringar som annars riskerar att frysa inne – och se till att pengarna kommer de efterlevande till handa. Ladda ner Försäkringsinventering som PDF här eller hämta den direkt hos oss på begravningsbyrån