Dödsannons

I de allra flesta fall finns det ett behov av att få kungöra ett dödsfall. Släktingar, grannar, arbetskamrater och vänner behöver få reda på vad som har hänt. Vi hjälper er att utforma dödsannonsen och med införande i de tidningar ni önskar. Ni kan även få annonsen på familjesidan.se så att de som inte är inom tidningens upptagningsområde har möjlighet att se den.

Här kan ni se de senaste dödsannonserna >>

När ska man annonsera?

Ni kan ha som regel att annonsen kan sättas in tidigast 2-3 dagar efter att ni godkänt annonsen. Det känns ofta bra att få kungöra vad som skett. Ett annat alternativ är att sätta in annonsen och skriva att "begravningen äger rum inom familjen" om ni inte önskar utomstående besökare. I vissa fall sätter man in annonsen efter att begravningen ägt rum.

Verser och symboler

Vi har ett brett urval av verser, dikter och symboler att välja från. Kontakta oss så skickar vi er verser och symbolförslag

Minnesstund

Vill ni bjuda in till minnesstund efter begravningen eller vill ni bara bjuda in till ceremonin så anges det ofta i dödsannonsen.

Gåvor

Ibland önskar de anhöriga att man sätter in pengar på någon fond för välgörande ändamål. Ofta väljer man en fond som bedriver en verksamhet som den avlidne kände starkt för eller varit engagerad i.

Förbered en annonsen

Inför besöket hos oss kan ni även förbereda en annons här >>